Sala aerobic Harlau

Sala aerobic Harlau - te asteptam la aerobic cu aparate moderne si traineri foarte bine pregatiti!

Sala aerobic Harlau - de ce este bine sa mergi la sala?

Pentru a va mentine in forma si cat mai sanatosi ar trebui sa practicam ambele tipuri de exercitii, atat aerobe cat si anaerobe. Exercitiile aerobe sunt cele care vor consuma rapid oxigenul si vor lucra musculatura folosind propriile depozite de energie ale celulelor musculare si printre acestea se incadreaza si fitness-ul, dansul, culturismul de performanta,etc.

Exercitiile de aerobic cresc nivelul de oxigenare din tot organismul mentinand tonusul cardiovascular, ajuta la combaterea febrei musculare si la regenerarea tesuturilor. 

Atunci cand faci aerobic iti utilizezi mai multe grupe de muschi cum ar fi bratele si picioarele si iti imbunatatesti calitatea respiratiei dar si ritmul cardiac spun specialistii. Exercitiile aerobice pot sa te ajute sa pierzi in greutate, sa suporti stresul mai bine si sa iti intaresti sistemul imunitar reducand riscul de aparitie pentru mai multe afectiuni. Din capa pana in picioare aerobicul te ajuta sa imbunatatesti absolut toate functiile corpului si te ajuta sa devii mai sanatos si mai fericit.

Corpul tau arde calorii mereu cu scopul de a isi mentine activitatile in permanenta asa cum este respiratia, circulatia sangelui si functiile celorlalte organe. Toate activitatile in afara de cele de baza implica mai multa energie o resursa care se obtine prin arderea de glicogen care se stocheaza sub forma de carbohidrati si de grasime.

Atunci cand participi la exercitii de aerobic corpul tau va arde calorii. Desi caloriile din grasime sunt la fel ca cele din glicogen poti sa iti variezi exercitiile in asa fel incat sa le arzi doar pe cele de care vrei sa scapi. Atunci cand vrei sa arzi grasime iti recomandam sa alegi o activitate care are o intensitate mai mica sau o intensitate moderata si care iti va lua mai mult timp cum ar fi mersul, dansul sau inotul.

Exercitiile care dureaza mult si sunt mai intese cum ar fi alergatul, au tendinta de a arde glicogen, ceea ce este un lucru bun. Toate aceste activitati intense si scurte nu ard gasimea in mod eficient si nu iti sunt recomandate in momentul in care vrei sa slabesti. Oricum sunt stresante pentru corp in general si daca nu esti in forma risti sa iti suprasoliciti corpul dar si sistemul cardiovascular.